The interiors accommodate an open-plan kitchen/family room.

happy-home.biz – Modern Redux – Home & Design Magazine


Bowers Design Build brings organic flair and a contemporary touch to a classic family home

BEFORE

The owners of a traditional McLean residence wished to expand their living space while imparting a clean, modern look. They tapped Bowers Design Build to create a streamlined, two-story rear addition oriented towards the leafy yard; it contains an upper-level sunroom and a lower-level space for lounging, anchored by a ledgerstone fireplace.

“The new addition sets a modern tone for the rest of the renewed home,” says principal Wilma Bowers. “We replaced sun decks with a conditioned volume that opens to the wooded property and brings the outdoors in.” Wrapped in durable machiche wood with a concrete-look paneled chimney, the new structure spills out to a deck that leads to a patio below.

The design team reconfigured the interiors in contemporary style to accommodate an open-plan kitchen/family room; a library with floating walnut shelving; a two-sided gas fireplace clad in limestone; and a new, steel-and-white-oak floating stair (top, right). They added modern curb appeal to the front of the house with expansive Kolbe windows and a sleek front door.

Award: Grand, Entire House Renovation over $1 Million. Renovation Design & Construction: Bruce Bowers, principal, Bowers Design Build, McLean, Virginia. Photography: JW Smith Photography.





Source link

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Contact us
Name
Email
Phone
Message
Send message